‘De koninklijke familie in onze sims, dat is toch uniek!’

‘De koninklijke familie in onze sims, dat is toch uniek!’

Vorig jaar:

De voorbereidingen waren intensief, maar met resultaat. Het onderdeel e-racen tijdens Koningsdag in Eindhoven, waar Hoogevener Martijn van der Woord een belangrijke rol in speelde, verliep dinsdagmiddag perfect.

Dat de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane tegen elkaar zouden racen op het digitale Circuit van Zandvoort was vooraf bekend, maar nadat Amalia als winnaar uit de bus kwam, stapte onverwacht ook koning Willem-Alexander nog even achter het stuur van de opvallende oranje Formule 1-simulator, gebouwd door Build4Performance in Hoogeveen, het bedrijf van Van der Woord, om het dapper op te nemen tegen oud-coureur Robert Doornbos.

Nek-aan-nekrace

,,Drie, twee, een. Go !”, gaf Doornbos na een vlugge instructie kort na half één dinsdag het startsignaal aan de prinsessen. Met geconcentreerde blikken vlogen Amalia, Alexia en Ariane over de digitale racebaan. Het werd een nek-aan-nekrace, met zelfs een inhaalactie over het gras, een slimme binnendoorsteek, maar helaas ook de grindbak. Amalia, die onlangs haar eerste autorijles heeft gehad, bleek de ‘Max Verstappen’ onder de drie zussen en dook als eerste de finishlijn over.

Ook de koning durfde het vervolgens aan, tegen Doornbos, maar was niet te spreken over zijn eigen racekunsten. Op de vraag hoe het ging, antwoordde hij ietwat teleurgesteld: ,,Slecht.” Doornbos wist de perfecte oplossing: ,,Dit moeten we vaker doen. Ik nodig u graag uit op het Circuit van Zandvoort.”

Mooie opsteker

De racesimulators van Build4Performance zijn bij velen bekend van het Formule 1 Café op Ziggo Sport. ,,Normaal zijn wij al te zien op het hoogste niveau, maar nu dus zelfs op koninklijk niveau”, liet Van der Woord eerder al weten. Opnieuw een mooie opsteker voor het Hoogeveense bedrijf. Want het betekende immers dat de televisiecamera’s van de NOS een klein kwartier vol op de Formule 1-simulators gericht waren.

Van der Woord was na afloop bovenal trots. ,,De koninklijke familie in onze sims, dat is toch uniek!”

09/07/2024

Beleef Sim Madness met Build4Performance op 20 en 21 juli!

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Zwolle met 60 high end simulatoren

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Zandvoort met 25 high end static en 4 motion race simulatoren

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Rotterdam met 60 static en 4 high end motion simulatoren

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Alkmaar met 60 high end simulatoren

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport