Dit is de Ziggo F1 Café-simulator

Dit is de Ziggo F1 Café-simulator

Het Nederlandse Build 4 Power leverde de F1-simulator.

Dat alle organen en ledematen op exact dezelfde plek blijven zitten na een crash met 200+ kilometer per uur is misschien wel het meest relaxte aan simracen. Op de tweede plek staat dat je niet een van die onbeschadigde nieren hoeft te verkopen om de schade aan de auto te betalen. Maar simracen betekent niet dat je een crash niet hoeft te voelen. En het betekent ook niet dat je je spaarcentjes niet kwijt kunt in je hobby. Kijkers van Ziggo zagen deze maand bijvoorbeeld een gloednieuwe simulator staan in de studio. We zochten voor je uit waar je de Ziggo F1 Café-simulator kunt kopen, en voor welke prijs.

De Ziggo F1 Café-simulator komt van het bedrijf Build 4 Power uit Hoogeveen. Het Nederlandse bedrijf verkoopt de simulator niet alleen, de set-up is hier ook volledig ontworpen en gebouwd. Elke poot kan razendsnel 150 millimeter op en neer bewegen om de krachten van een raceauto te simuleren. Het volledige apparaat weegt bijna 200 kilo. De stoel is van koolstofvezel en een vijfpuntsgordel houdt de coureur op z’n plek. Als je de Ziggo F1 Café-simulator in z’n totaliteit wilt bestellen, ben je 34.950 euro kwijt, inclusief Fanatec Podium-stuur, schermen, pc en speakers. Bij dit pakket is het instappen en gaan.

Het mooie van de simulator is dat je ‘m volledig zelf kunt aanpassen aan jouw wensen. Moet het frame in een andere kleur, dan is dat mogelijk. Knoop je liever een VR-bril op je hoofd, dan levert Build 4 Power dat ook, inclusief een zelfgemaakte mod om F1 2019 met de VR-bril te spelen. De overlay die je in Ziggo F1 Café ziet over de halo van de F1-auto, werd ook in elkaar geprogrammeerd door B4P.

De simulator is het werk van werktuigbouwkundige Martijn van de Woord en programmeur Floris-Jan Lip. Martijn begon jaren geleden zijn baantje bij computerzaak Vobis. In 2009 opende hij zijn eigen zaak voor computers op maat en daar kwam al snel het racespul bij. In 2014 begon hij met de ontwikkeling van de racesimulator, die nu bijvoorbeeld ook bij Raceschool Assen staat. Vorig jaar nodigde hij Robert Doornbos uit om een stukje te proefrijden in de sim, en zo begon het balletje te rollen. En als je je nu afvraagt of er iemand gek genoeg is om een simulator van meer dan 30.000 euro te kopen, dan is het antwoord: jazeker. De volledige voorraad van de simulatoren is sinds de verschijning op Ziggo uitverkocht.

Bron: topgear

23/05/2024

JEX

Lees meer
23/05/2024

402 Automotive

Lees meer
23/05/2024

Racesquare

Lees meer
23/05/2024

Van Amersfoort Racing

Lees meer
23/05/2024

Richard Verschoor

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport