Even voorstellen: Thomas Arends

Even voorstellen: Thomas Arends

Precies 10 jaar geleden werd ik gebeld door de toenmalig commercieel directeur van Nissan Nederland. Of ik aankomende week op kantoor langs zou willen komen. Dit telefoongesprek ontstond uiteraard niet zomaar: een half jaar daarvoor werd ik gekroond tot Nederlands winnaar van de GT Academy. Een competitie (die helaas niet meer bestaat) waarbij je als simracer omgetoverd kan worden in een echt coureur. Uiteraard ging ik naar Amsterdam en trof bij binnenkomst Tim Coronel en teambaas Frans Verschuur: ‘Aankomend seizoen rijd je in het Dutch GT!”. Dit was naast een droom die uitkwam ook het begin van een aantal mooie jaren binnen de autosport.

In 2011 deed ik mijn kwalificatie van de GT Academy met een plastic stuur aan een bureautafel, en tot aan de dag van vandaag ben ik altijd blijven simracen. Door de jaren heen werd de tafel vervangen voor een “simrig” en werd het plastic stuur ingeruild voor een direct drive stuur (kenners weten waar ik het over heb). Ik merkte dat het simracen me altijd scherp hield op het echte circuit en dat er steeds meer vraag uit de markt ontstond naar simracen als hulpmiddel voor echte coureurs en fanatiekelingen.

In mijn baan bij Build4Performance kan ik zo perfect mijn hobby en werk combineren. Ik speelde al langer met het idee om me fulltime in de simwereld te storten, maar pas na het contact met (eigenaar) Martijn wist ik het zeker. Wat hier in Hoogeveen in korte tijd is neergezet is fenomenaal en ik ben heel trots dat ik hier mijn ervaring en expertise mag delen om er nóg iets mooiers van te maken!

Favoriete circuitNürburgring Nordschleife
Favoriete autoMcLaren MP4-12C GT3
Favoriete vakantielandAls er maar een circuit is
Favoriete muziekTechno en een beetje indie
Aanrader op Netflix?Alles van de Grand Tour (staat op Prime)
08/04/2024

Racesimulator als beleving in showroom autobedrijf

Lees meer
26/03/2024

20 racesimulatoren voor Samcity Hoorn

Lees meer
19/02/2024

Even voorstellen: Kajan Katoele

Lees meer
13/02/2024

Partner Special – 402 Events

Lees meer
08/01/2024

Event – Max Race Cafe

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport