De meest realistische racegame ooit: iRacing

De meest realistische racegame ooit: iRacing

Ook al straft het penalty systeem je genadeloos af waardoor netjes racen een eis is, iRacing is daardoor wél het meest realistische race platform wat er momenteel te vinden is. iRacing is een van de meest gebruikte simulator game onder professionele coureurs. Max Verstappen is in zijn vrije tijd ook veel op dit platform te vinden en is er bijzonder goed in. iRacing is één van de beste games die momenteel gespeeld kan worden!

Je begint in iRacing echt als een rookie. Race je goed dan krijg je licentie punten en zo klim je op naar licentie D, C, B en A. Per licentie mag je ook in bepaalde auto’s rijden, net echt. Je mag best oefenen met een Formule 1 auto, maar je kunt pas aan echte wedstrijden deelnemen met een A-licentie. In sommige klassen kun je direct starten, maar ook voor Formule 3 moet je wel even laten zien dat je een C-licentie hebt behaald.

Officiële races 

Er is in iRacing een heel goed online systeem bedacht waarbij er iedere week nieuwe races zijn waar je je voor kan in schrijven (Een half uur voor aanvang. Zie: www.iRacing.com). Dit zijn officiële races waarbij alles wat er tijdens die race gebeurt zich vertaald naar je race licentie. Deze bevat een Safety Rating (SR) en een iRating (IR). Rijd je schadevrij en niet buiten de lijntjes? Dan neemt je SR toe. Finish je op een goede positie? Dan zal je IR toenemen. Hiermee kom je altijd in leuke races terecht met racers van jouw eigen niveau. Net als in het echt! 

Laser

Maar hoe komt het dat iRacing zo echt aanvoelt? Ze hebben heel slim, alle circuits gescand met een laser. Je voelt ieder hobbeltje en elke oneffenheid in de weg. En omdat iRacing zich juist richt op gebied van echte beleving en het kunnen groeien in klassen en competities, is dit een mooie andere manier om een echte sportbeleving online te ervaren. Je wordt hierdoor werkelijk beter in racen! 

27/09/2023

Dutch Grand Prix- Samenwerking met Ziggo Sport

Lees meer
15/08/2023

JEX – Battle of the branche

Lees meer
13/07/2023

Even voorstellen: Floor Schouten

Lees meer
06/06/2023

Simracen, hét geheime wapen van Nina Pothof

Lees meer
22/05/2023

BluePrint Automation

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport