Koningsdag in Eindhoven krijgt Hoogeveens tintje: prinsessen uitgedaagd om te racen in Formule 1-simulators van Build4Performance uit Hoogeveen

Koningsdag in Eindhoven krijgt Hoogeveens tintje: prinsessen uitgedaagd om te racen in Formule 1-simulators van Build4Performance uit Hoogeveen

Koningsdag in Eindhoven krijgt zowaar een Hoogeveens tintje. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane brengen dinsdag een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven, waar onder meer de spectaculaire Formule 1-simulators staan opgesteld die zijn gebouwd door het bedrijf Build4Performance uit Hoogeveen.

De prinsessen worden uitgedaagd om, ieder in een ‘eigen’ simulator, de strijd met elkaar aan te gaan op het digitale Circuit van Zandvoort, dat Build4Performance-eigenaar Martijn van der Woord met zijn team voor de gelegenheid heeft aangekleed in Koningsdagstijl met onder meer raceauto’s in rood, wit en blauw. Ook de sims hebben een koninklijk jasje gekregen. De prinsessen racen één ronde tegen elkaar. Met een beetje geluk nemen aansluitend ook de koning en koningin plaats in de oranje racesimulators, die bij velen bekend zijn van het Formule 1 Café op Ziggo Sport.

,,Normaal zijn wij al te zien op het hoogste niveau, maar nu dus zelfs op koninklijk niveau”, zegt Van der Woord. Opnieuw een mooie opsteker voor het bedrijf dat niet alleen landelijk, maar ook internationaal aan de weg timmert. Want het betekent immers dat de televisiecamera’s van de NOS vol op de Formule 1-simulators gericht zullen zijn. Vanaf 12.30 uur zijn ze, als het meezit, een kwartier lang in beeld.

Robert Doornbos

Sinds november is oud-coureur Robert Doornbos partner & brand ambassador van Build4Performance. Hij werd door de Koningsdagorganisatie in Eindhoven, die koos voor e-sport als centraal thema, benaderd met de vraag of hij iets kon doen met e-racing, oftewel elektrische Formule 1-auto’s. Het programma werd echter gewijzigd naar online. Inherent daaraan werd het buitenprogramma geschrapt en naar binnen verplaatst. Geen probleem voor Doornbos, want het plan om Formule 1-simulators in te zetten kon daarmee gelukkig wel doorgaan. En dus konden de sims gereed worden gemaakt voor een tijdelijke verhuizing naar het Brabantse land.

Maandagochtend in alle vroegte is Van der Woord samen met zijn collega Floris-Jan al naar Eindhoven afgereisd voor eerst een coronatest, vervolgens de opbouw van de drie racesimulators en aansluitend de generale repetitie. Niets wordt aan het toeval overgelaten om alles dinsdag vlekkeloos te laten verlopen. De nuchtere Drent vindt het allemaal prima. Hij is bovenal trots. ,,De koninklijke familie in onze sims, dat is uniek.”

De Formule 1-sims worden klaargemaakt voor vertrek naar Eindhoven.
De Formule 1-sims worden klaargemaakt voor vertrek naar Eindhoven. Foto: Martijn van der Woord
23/05/2024

JEX

Lees meer
23/05/2024

402 Automotive

Lees meer
23/05/2024

Racesquare

Lees meer
23/05/2024

Van Amersfoort Racing

Lees meer
23/05/2024

Richard Verschoor

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport