Over Build4Performance

Speciaal ontworpen voor professionals die thuis een hoge kwaliteit training willen en raceliefhebbers die de échte race ervaring willen beleven: in onze simulators ervaar jij namelijk de realiteit! Wie droomt er nou niet van om dagelijks in een Formule 1 wagen of GT-auto over het circuit te racen? Start je simulator op en je staat binnen enkele seconden aan de start van Zandvoort, Spa, Monaco of welk circuit je maar wilt! 

Build4performance is ontstaan uit de liefde voor de autosport in alle soorten en maten. In 2004 maakte eigenaar Martijn van der Woord een opmerkelijke carrière switch: van het Korps Mariniers naar een baan in de computerzaak Vobis. Voor tijdelijk, dacht hij, maar in 2009 kreeg hij de kans om de zaak in Hoogeveen over te nemen. Zo ontstond uiteindelijk ook Build4Power. 

GT-simulator

In 2014 begon Martijn met het bouwen van zijn eerste eigen GT simulator. In 2019 trok hij de stoute schoenen aan door voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos uit te nodigen voor een testrit. Laaiend enthousiast was hij en zo ontstond ook het idee voor een F1-simulator. Martijn en programmeur Floris-Jan zijn er direct mee aan de slag gegaan. Wij willen iedereen wereldwijd de mogelijkheid bieden om te kunnen racen en daarmee een levensechte beleving te ervaren!

Robert Doornbos

Dankzij de contacten met Robert Doornbos krijgt Martijn het voor elkaar dat ook presentatoren Rob Kamphues en Rob van Gameren, van het Formule 1 café, razend enthousiast raken. Na een ritje in de simulator willen ze er graag gebruik van maken in hun tv-programma op Ziggo Sport. En dat gebeurt: want sinds 6 maart 2020 is de Formule 1 simulator elke vrijdagavond live te zien op Ziggo Sport!

Nieuwe locatie

In het najaar van 2020 zijn we gestart onder een nieuwe naam: Build4Performance. En bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw onderkomen waarin alles samenkomt: een werkplaats én showroom. Kom je ook een kijkje nemen? Je vindt ons adres hier. Wees welkom!

Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport