B4P en 402 Automotive slaan de handen ineen

B4P en 402 Automotive slaan de handen ineen

Build4Performance en marktleider op het gebied van autoshows, 402 Automotive starten een bijzondere samenwerking. Vanaf dit jaar zijn de racesimulatoren op meerdere events en trackdays te vinden. O.a. bij hét auto event van 2021: DAY1 World of Cars (in samenwerking met Jay Jay Boske en DJ La Fuente), Supercar Madness op het TT Circuit in Assen en 100% Auto Live. 

‘Begin maart kwamen wij in contact met Patrick Pollemans van 402 Automotive’, vertelt eigenaar van Build4Performance, Martijn van der Woord. ‘Al snel bleek dat we een leuke klik hadden én dat er genoeg ideeën waren om te brainstormen over een eventuele samenwerking. Dat dit is gelukt vinden wij bij B4P heel erg tof! We kijken er ontzettend naar uit om op bovengenoemde evenementen met onze racesimulatoren te staan om nóg meer mensen kennis te laten maken met ons product’. 

Laaiend enthousiast

Ook bij 402 Automotive zijn ze laaiend enthousiast over de samenwerking. ‘Wij willen onze volgers een unieke ervaring bieden. We vinden het daarom ook belangrijk dat we met partijen samenwerken die het beste van het beste biedt. Bij Build4Performance zit dat wel goed. We willen samen streven naar perfectie’, vertelt Patrick. ‘Toen ik een poosje terug een eerste bezoek aan hun showroom bracht, was ik erg onder de indruk. Ik heb er nog dagenlang over na gepraat. Als je in de simulators van B4P stapt, krijg je onmiddellijk het idee dat je in een echte race of rally auto zit. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen dicht doen, want van remmen tot accelereren: het is uniek. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt’.

Meer dan 20 events

402 Automotive organiseert dit jaar meer dan 20 weekenden aan events. Van DAY1 World of Cars (20 – 22 augustus) tot aan 100% Auto Live. Van Supercar Madness tot verschillende (exclusieve) trackdays op circuits zoals TT Assen en Zolder. Build4Performance zal bij vele van deze evenementen aanwezig zijn om de aanwezigen ook op het virtuele circuit te vermaken. 

‘De digitale autosport, ook wel simracen genoemd, heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht gemaakt merken we’, aldus Patrick. ‘Dit zal wellicht ook wat te maken hebben met de Coronacrisis, maar we merken dat de vraag steeds groter wordt’. Martijn vervolgt: ‘we hopen dat we uiteindelijk nog meer mensen enthousiast kunnen maken voor het simracen. Je ziet veel (professionele) coureurs die bijvoorbeeld een circuit van begin tot eind willen kennen. In onze simulatoren kun je ook nog eens de juiste auto nabootsen. Zo kun je dus al op het circuit rijden voordat de trainingen van start gaan. Ideaal!’. 

Tickets en data

Lijkt het jou leuk om bij één van de vele evenementen aanwezig te zijn als deelnemer of bezoeker? Meld je aan of reserveer alvast kosteloos je entreeticket(s)! Via deze link bestel je alle tickets voor de evenementen van 402 Automotive. De kaarten voor DAY1 World of Cars bestel je via www.day1wordofcars.com. Hier vind je ook meer informatie over de line-up, BN’ers, showcars, stands en hoe je je kan aanmelden als deelnemer. 

27/09/2023

Dutch Grand Prix- Samenwerking met Ziggo Sport

Lees meer
15/08/2023

JEX – Battle of the branche

Lees meer
13/07/2023

Even voorstellen: Floor Schouten

Lees meer
06/06/2023

Simracen, hét geheime wapen van Nina Pothof

Lees meer
22/05/2023

BluePrint Automation

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport