Racesimulator als beleving in showroom autobedrijf

Racesimulator als beleving in showroom autobedrijf

Zes maanden geleden kwamen Toyota van Gent en Build4Performance met elkaar in contact. Toyota van Gent had al eens een racesimulator gehuurd voor verschillende evenementen. Dit keer besloten ze echter om zelf een simulator aan te schaffen, om deze nog prominenter te kunnen inzetten binnen hun bedrijf. Wat begon als een experimentele aanvulling op evenementen, is nu uitgegroeid tot een integraal onderdeel van de showroomervaring bij Toyota van Gent, dankzij een samenwerking met Build4Performance. Deze innovatieve actie benadrukt hun ambitie om zich niet alleen als een aantrekkelijk autobedrijf te presenteren, maar ook als een gewilde werkgever.

Racebeleving en activiteit in de showroom

Een bezoek aan een autoshowroom lijkt een alledaagse ervaring, maar een interactieve race-ervaring? Dat is een heel ander verhaal. Bij Toyota van Gent draait het om persoonlijke aandacht en het creëren van een unieke sfeer voor het hele gezin; per slot van rekening worden er een hoop gezinsauto’s verkocht. Diderik van Gent: “Je biedt klanten net dat beetje extra en voor onze collega’s is het ook een leuke activiteit.”

Rouleren tussen de vestigingen

Toyota van Gent heeft meerdere vestigingen. Diderik van Gent: ‘We laten de simulator rouleren tussen de vestigingen, op deze wijze maken we al onze bezoekers en klanten blij met een ritje over het circuit van Zandvoort of Spa Francorchamps.’

Volledige gepersonaliseerd tijdens evenementen

Toyota van Gent koos voor een Stage1 racesimulator, de Static F1, en streefde naar een volledig gepersonaliseerde ervaring. Het bedrijfslogo en de branding zijn prominent aanwezig op de simulator, zelfs binnen de racegame zelf. Hierdoor hebben ze een unieke en herkenbare racesimulator die perfect past bij hun merkidentiteit. Deze gepersonaliseerde touch wordt tijdens evenementen en in de showroom direct ingezet als promotiemateriaal, en dankzij de mobiliteit van de simulator kan deze gemakkelijk naar verschillende locaties worden verplaatst.

Ontdek de mogelijkheden!

Wil jij ook ontdekken wat de mogelijkheden zijn om een racesimulator in te zetten voor jou bedrijf?
Contact ons via info@build4performance.com en we inspireren je graag.

Engage with us!

Press contact

Eva Beens
Tel: + 971 508 800 950

26/03/2024

20 racesimulatoren voor Samcity Hoorn

Lees meer
19/02/2024

Even voorstellen: Kajan Katoele

Lees meer
13/02/2024

Partner Special – 402 Events

Lees meer
08/01/2024

Event – Max Race Cafe

Lees meer
31/12/2023

Case study – B4P Goes UAE

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport