Simulator Race Experience voor ADAM VR Game Park by Build4Performance 

Simulator Race Experience voor ADAM VR Game Park by Build4Performance 

Simulator Race Experience ADAM VR Game Park Amsterdam: Bezoekers racen in geavanceerde racesimulatoren bij de nieuwe Simulator Race Experience in de ADAM Toren.

ADAM VR Game Park

In het hart van Amsterdam staat de iconische A’DAM Toren, o.a. bekend door de attractie A’DAM LOOKOUT, met de hoogste schommel van Europa op het dak. Deze attractie biedt een panoramisch uitzicht over de stad. 

In de kelder van de A’DAM Toren bevindt zich A’DAM VR Game & Race Park. Sinds maart 2024 heeft A’DAM VR een nieuwe attractie: de Race Experience. Deze gave toevoeging werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen A’DAM VR en Build4Performance, specialisten in het leveren van topervaringen met hun eigen Race Simulatoren.

Concept en Samenwerking

De eigenaren van ADAM VR Game Park zagen het potentieel voor een simulator race experience en wendden zich tot Build4Performance om hun visie tot leven te brengen. Samen hebben ze het concept bedacht, ontworpen en uiteindelijk de volledige race-ervaring binnen de toren gerealiseerd.

Build4Performance racesimulatoren in ADAM VR Game Park: Een beeld van de matzwarte F1-racesimulatoren met ADAM VR design geleverd door Build4Performance voor ADAM VR Game Park.
Ontwerp van de ADAM VR Gamepark Race Simulator Experience tijdens de ontwerpfase voorafgaand aan de oplevering

Ontwerpfase

Een van de cruciale elementen van het project was de precieze opstelling van de grid binnen de ruimte. Build4Performance plande nauwkeurig de indeling om optimale raceomstandigheden en een meeslepende omgeving voor de deelnemers te garanderen. De Race Simulator Experience is in april gerealiseerd.

Audiovisueel Spektakel

Om de realistische race beleving verder te versterken, voegde Build4Performance een audiovisueel spektakel toe met dynamische verlichting, surround sound en rookeffecten. Deze multi sensorische toevoeging verhoogde het realisme en de beleving van de gesimuleerde races. Dit maakt een ultieme Race Simulator Experience voor ADAM VR Gamepark en haar bezoekers.

Audiovisueel spektakel ADAM VR Game Park: Dynamische verlichting en rookeffecten verhogen de realistische race-ervaring bij de Simulator Race Experience in ADAM VR Game Park.

Gepersonaliseerde Simulatoren als Marketinginstrumenten

Elke van de 14 statische F1-racesimulatoren werd geleverd in een tijdloze matzwarte afwerking. Deze simulatoren zijn voorzien van mat black poedercoating door Build4Performance. Om aan te sluiten bij de branding van ADAM VR Game Park, voegde Build4Performance een persoonlijke touch toe. Met behulp van magnetische stickers werden alle simulatoren voorzien van kenmerkende branding van het park, wat diende als effectieve marketinginstrumenten. Bezoekers worden natuurlijk aangetrokken tot deze gepersonaliseerde simulatoren en delen vaak foto’s op sociale media van hun bezoek aan deze race-ervaring.

Opstelling

  • Aantal sims: 14
  • Kleur: Black
  • Frame: F1 Static
  • Wheelbase: Fanatec DD+
  • Stuur: Fanatec Clubsport V2.5
  • Pedalen: Fanatec CSL elite
  • Beeldscherm: Samsung 49-inch Curved Display
  • Seat: Sparco GP Seat
  • PC: Xenith Racing by Build4Performance Pro

Specialist in Commerciële Simrace Concepten

Build4Performance beschikt over uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van commerciële simrace concepten, waarbij een totaaloplossing wordt geboden die zowel de hardware als software omvat, inclusief audiovisuele middelen, verlichting, geluid en speciale effecten. Het debuutproject in Emmen in 2019 zette de toon, en sinds dien volgden er meer. Op basis van expertise biedt Build4Performance maatwerk dat nauwkeurig aansluit op de specifieke wensen van elke klant. Voor meer informatie over projecten of om de mogelijkheden te verkennen, kunt u contact opnemen via info@build4performance.com  

Zin om te racen?

ADAM VR Gamepark is nu geopend voor bezoekers! Boek nu je Race Experience bij ADAM VR Gamepark!

Interesse in een Race Simulator Experience concept?

Neem contact met ons op en ontdek de eindeloze mogelijkheden voor jouw wensen. We helpen je graag bij het creëren van jouw ultieme Race Simulator Experience!

09/07/2024

Beleef Sim Madness met Build4Performance op 20 en 21 juli!

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Zwolle met 60 high end simulatoren

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Zandvoort met 25 high end static en 4 motion race simulatoren

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Rotterdam met 60 static en 4 high end motion simulatoren

Lees meer
18/06/2024

Race Experience Racesquare Alkmaar met 60 high end simulatoren

Lees meer
Official supplier Formule 1 café Ziggo Sport